петак, 30. август 2013.

Ратни Војни Инвалид вратио стан који је добио од државе, јер је купио нов

Ратни војни инвалид Дејан Стевановић из Чачка вратио је стан који је 2001. године добио на трајно коришћење од Удружења ратних војних инвалида (РВИ) из Фонда солидарности, јер је купио нови.

Дејан Стевановић: Стан треба да припадне некоме другом из круга
РВИ или породица погинулих у ратовима деведесетих година
Стевановић (42) је рањен на ратишту у Брчком пре двадесет година. Као најтежем ратном војном инвалиду у Западној Србији припао му је стан из Фонда солидарности, а стамбену јединицу му је тада доделио председник Удружења РВИ Чачка Мирослав Вуковић.





Према речима Дејана Стевановића, на овај корак се одлучио јер је својој породици, у међувремену, решио стамбено питање.

- Стан сам користио дванаест година, недавно сам купио свој и мислим да је моја обавеза да стари вратим. Сматрам да треба да припадне некоме другом из круга РВИ или породица погинулих у ратовима деведесетих година - рекао је скромни ратни ветеран у изјави Тањугу.


Конкурс за доделу стана

Кључеве од стана који је вратио, уручио је Мирославу Вуковићу, међутим, пошто се чачанско Удружење РВИ угасило Вуковић их је проследио директору Градске стамбене агенције Милану Драшкићу.

Драшкић је честитао Стевановићу на часном потезу који је начинио, не кријући одушевљење.

- Задивљен сам овим кораком, а заједно са градоначелником ћемо образовати комисију и расписати конкурс за доделу овог стана, имајући у виду да Удружење РВИ у Чачку више не постоји - навео је он у изјави Тањугу.

Иначе, Дејан Стевановић се у нови стан, површине 48 квадрата, 5. јула уселио са својом супругом Милком.

Блиц

Нема коментара:

Постави коментар