понедељак, 15. јун 2015.

БУЛЕВАР ХЕРОЈА КОШАРА?

ПОДРШКА! 
НОВОСАДСКИ БУЛЕВАР ЕВРОПЕ ЖЕЛЕ ДА ПРЕИМЕНУЈУ У БУЛЕВАР ХЕРОЈА КОШАРА

НОВИ САД – Поводом годишњице завршетка НАТО бомбардовања, група грађана Покрет покренула је иницијативу да се Булевар Европе у Новом Саду преименује у Булевар хероја Кошара, у част и успомену на оне који су животе дали или ризиковали за Србију.

Председник тог Покрета Томислав Ловрековић изјавио је како „борци са Кошара нису издали државу за живота, а држава њих издаје и у смрти“ и да је „данас прихватљивији загрљај Тонија Блера који је ову земљу засипао тонама пројектила, него црнина мајки српских јунака, што представља историјски апсурд где је џелат дражи од жртве“.

– Све државе у региону имају сијасет споменика и успомена на оне који су се борили и страдали за националне циљеве, једино ми немамо воље и жеље да се макар на тај начин одужимо људима који су живели и умрли за Србију. Да није било хероја Кошара, данас вероватно не би било ни Србије ни слободе, а слобода јесте једна од највећих цивилизацијских тековина. Будемо ли славили ове момке, славићемо и слободу, а то већ није питање жеље, него обавезе – рекао је Ловрековић који је на писарници Градске куће оставио књигу „Све ће то народ позлатити“, истичући како се нада да ће челници извући поуку из ове лектире, када већ то нису на време урадили.



Међу првима, ову иницијативу подржала је Лозанка Радоичић, председница удружења „Вера – љубав – нада“ чији је син страдао на Кошарама бранећи Србију, чија борба за правду траје већ 16 година.

"Дан Ветерана - Видовдан"

Нема коментара:

Постави коментар